Varumärke
 
Just nu 68 st Filtrera produkterna

Handla Sila online

Förr eller senare är det något vi alla behöver göra i köket – sila. Sila kan man behöva göra av många anledningar. Sila bort teblad, till exempel, eller något annat fast material ur en vätska. En god sås eller buljong kan till exempel upplevas ännu godare och elegantare om små bitar av lök och annat som satt smak på såsen eller buljongen silas bort. Sila burkananas kan man också göra, för att skilja frukten från fruktsaften. När bär ska tinas kan man med fördel använda en sil, då saften från bären sipprar ner i bunken under silen. Sila ris går också bra, och även om ett durkslag är att föredra till pasta, går det även att sila bort pastavatten. En sil kan man också använda för att sikta med. Vetemjöl eller potatismjöl som ska i en smet lättas till exempel upp genom att mjölpartiklarna skiljs åt, när man siktar dem.
 

Alla produkter inom Sila

 
 

Mer info om Sila

Ibland används en sil för att sikta florsocker över en kaka. Silar att sila och sikta med finns i olika storlekar och utseenden. Många är gjorda av plast eller rostfritt stål, och har ett greppvänligt handtag. Det som framförallt kännetecknar en sil att sila med är det finmaskiga nätet, där till exempel vätskan kan rinna ned. Ibland kan man behöva sila och koncentrera sig på något annat samtidigt, och många silar har handtag på två sidor, så att man kan lägga silen över till exempel en bunke eller en kastrull. Silar kan vara runda eller konformade. De senare är bra att ha för att sila ner något i en liten burk, flaska eller något annat kärl med en trång mynning. Det finns små silar, och stora, eftersom storleken på det man kan tänkas behöva sila förstås varierar. Vissa silar har ett upphängningshål i skaftet, för att underlätta förvaring av silen när den inte används.